Sunnuntai aamulla aloitettiin paikallaanmakuulla. Kädet täristen hain koiran kämpiltä, aattelin että mitä jos se ampaisee siitä jonkun päälle jos joku erehtyy haukkumaan tms- säikähdin aika paljon sitä lauantai illan ryntäystä kesken idarin. Seurautin kehään irti ja kaikki ok. Jättö ok vaikka ei kontaktissa, rupes kattelee kehän reunoilla olevia koirakoita. Mut itse makuu oli sit hieno patsas :) Makuun jälkeen otin sivulle ja en vapauttanut tarkoituksella vaan palkkailin kontaktista ja siitä että ignoorasi ympärillä ohi kävelevät koirat sekä kun jossain kuului haukkumista ja sit seurautin pois kehästä mikä jees.

Sit oli vuorossa Sirken ja Elinan Ruutu ja kaukkari-treenit. Helvetin kuuma kenttä ja K oli läkähtyä. Kaukkarit otettiin eka ja Sirke huomas että K jää outoon asentoon maasta seisomaan noustessa jonka tekee hissillä, oon vaatinut ettei liikuta jalkojaan. Sirke epäili että meidän ajoittainen seiso-istussa tapahtuva liikkuminen johtuu tästä eli K on etujalat liian edessä (kuin sahapukilla) jonka takia istuutuminen on hankalampi tehdä eli sit kokeiltiin ihan läheltä sitä niin huomattiin että K laittaa jalat paremmin kunhan annan sen vaan tehdä niin eli en palkannut heti jolloinka se asettautui paremmin ja istuminen olikin sit heti parempi. Tekniikkatreeniä käskettiin tehdä ihan läheltä. Sirke sanoi että kaukkarit näyttäis olevan ihan ok, mutta ei selvästi kivoimpia liikkeitä Kertulle ja sit tehtiinkin (jotta saatais intoa siihen ja etenkin ekaan vaihtoon) sellaista treeniä että jätin makaamaan ja Sirke käskytti ja kävelin 10metrin päähän ja vapautus pallolle joka Kertun takana. Kerttu ei meinannut uskoa lainkaan että tässä kohtaa voi tulla palkka, voi toista. Eli nyt sit tehdään sellaista myös, tähän asti oon tehnyt sitä että palkkaan paljon ekasta vaihdosta ja sit epäsäännöllisesti mut ei koskaan ilman vaihtoja. Jospa tuolla sais sitä hereille heti alusta alkaen.

Ruutu: Sirke kävi laittaa luoksetulon pysäytystörppöjä häiriöiksi samalla kun oltiin valmistautumassa ja olikin aika hankala saada K etsimään ruututörppöjä katseellaan koska tuijotti mitä Sirke tekee niillä törpöillä. Lopulta onnistuin, mutta lähtikin sit niille luoksetulotörpöille ja yritin huutaa takas mut K jatkoi siitä itsepäisesti ruutuun jonne sit pysäytin ja maahan vasta tokalla käskyllä. Raahusti lähinnä, koska oli niin kuuma. Sit kävelyt ja sivulle tulossa jouduin hidastamaan vauhtia koska K ravasi läähättäen perään niin hitaasti. Sirke ehdotti että kannattais aina huutaa koiraa siihen sivulle pää vasempaan kääntäen, koska sille puolellle koira halutaan ja lisäksi olkapäät ei saisi kääntyä lainkaan kutsuttaessa koiraa. Sit siihen kun kysyin että kun K tulee sivulle niin se juoksee eka ohi ja sit vasta asettuuu sivulle, sain vinkin että voisin ottaa pysähdyksen heti kun koira on kohdalla tai täyskäännöksen tai oikealle käännöksen tai siirtyä hitaaseen käyntiin koska sen pitäisi tulla napakasti suoraan vierelle. Samoin sain vinkin että en treenaa kovalla helteellä tämmöisiä super-vauhtijuttuja jotta ei oikeasti tarvitse tuollaisesta raahustamisesta palkata vaikka se teknisesti olisikin oikein mutta vauhti puuttuu koska koira ei jaksa.
Sit suositeltiin opettamaan koiralle lisäohjauskäskyjä, esim. taaksepäin, oikealle viistoon, vasemmalle viistoon, eteenpäin, vasen, oikea yms ja treenata myös sitä kun koira on ruudun viereen jäänyt tai ruudun eteen tai taakse. Häiriöitä pitää treenata myös ja perspalloja eli se pallo lentää ruutuun just kun koira on ruutuun mennyt eikä silloin kun on jo kääntynyt ja pysähtynyt, mäkin treenaan aina niin että pysäytän ja vasta sit heitän. Sirke kehui sitä että hienosti K ruudun osaa ja on hyvin päämäärätietoinen, siltä se näyttikin kun yritin saada sitä palaamaan sieltä vääriltä törpöiltä 'ole hiljaa, mä MEEN sinne ruutuun!' :)

Sit Marko ja joku muu opetti Ohjattua nouto sekä Hyppynouto+metallinouto:

Hyppynouto: Sujuuu (ihanaa että edes jostain voi sanoa näin) Metallissa: samat jutut kuin perjantaina Riitan treeneissä.Paitsi että ehdotti että voisin tehdä bileet heti kun tarttuu metalliin.

Ohjatussa Marko neuvoi tehdä treeniä niin että laitetaan tötskiä (ei ruutu tai muuta tuttua vaan erillisiä) niin että vasen ja oikea ovat syvyyssuunnassa 5metrin päässä merkistä ja keskimmäinen aina 10 metrin päässä, alkuun etäisyydet voi olla pienemmät. Sit viedään lelu tötskän taakse koiraa hetsaten sit koira merkille ja itse metrin päähän merkistä ja sit lähetys lelulle. Marko sanoi että tällä saa helposti suunnat kuntoon sekä koirasta kiva leikki. Hän käyttää aina niin että keskimmäinen mukana mutta selkeästi 'syvemmällä' eli sen 10m päässä jotta koiralle helpompi oppia.

ruudun yhteydessä opeteltiin myös näitä suuntajuttuja, siellä vinkkinä oli jättää koira seisomaan ikäänkuin merkille ja viedä lelut koiran molemmin puolin esim. 5m päähän koirasta ja sit lähetys koiran edestä oikea/vasen. Sit jätetään myös koiran eteen ja taakse, jolloinka tulee opetettua myös eteenpäin tulo ja taaksepäin meno käsimerkeillä. Käsimerkki pitää tässäkin muistaa olla sellainen että vain käsi liikkuu eikä olkapäät ja vartalo kierry eikä pääkään. Koiralle voi opettaa että ei pidä ruudussa ja merkissä kontaktia vaan fiksoi katseensa sinne minne ohjaaja katsoo, voi käyttää myös ohjatussa niin että kun komentaa hakemaan niin tuijottaa myös sitä kapulaa mikä haetaan. Merkkiä suositeltiin harjoitella myös niin että merkkejä on joskus pitkin kentää ja lähettää koiraa merkiltä merkille, esim. kisoissa saattaa mennä väärälle ja ei suostu vaihtamaan koska on omasta mielestään sillä merkillä missä pitääkin. Eli koiran pitää mennä sille merkille jonne käsi ja katse osoittaa.

Kerttu jaksoi paremmin sunnuntaina, sai levättyä ja oli rennomman oloinen ja keskittyi jälleen hienosti vaikka kauhean kuuma olikin. Tietty kun aattelee ettei oo oikein reissattu missään ja koskaan treenattu näin intensiivisesti niin ei ihme että keitti yli lauantaina.