Nyt kun oon kipeenä ja ei pääse treenaa, tottakai nyt on into pitkästä aikaa palannut mikä on loistavaa mutta tylsää kun ei pääse vielä. Tän päivän 'motto' on pitkähkö, löytyi Tendingien koulutusosiosta eli tässä linkki: Agility alkeista huipulle:Ohjaajan psyykkinen valmentautuminen.

Hannele Nykänen antaa menestyjälle matkaeväitä:

Nöyryys. Nöyryys on asenne. Se ei tarkoita nöyristelyä, vaan se on oppimiskykyä ja avointa mieltä. Se on kysymys "mitä voin tehdä paremmin" ja halua kuunnella niitä, jotka osaavat paremmin.

Tavoitteellisuus. "Mikään tuuli ei ole suopea ilman päämäärää seilaavalle laivalle." Huipulle pääsemiseen tarvitaan ensin unelma ja sen jälkeen paljon pienempiä osatavoitteita.

Kurinalaisuus. Kurinalaisuus on itsensä "pakottamista" harjoituksiin vaikka sataisi räntää ja väsyttäisi. Unelman toteutumiseen tarvitaan myös säännöllisyyttä elämäntavoissa. "Silloin tällöin kun siltä tuntuu" -harjoittelulla ei huipulle ole asiaa.

Kärsivällisyys. Hosumalla ei hyvää tule. Huippu-urheilijaksi kehittyminen ja koiran valmentaminen vaatii tuhansia harjoitustunteja. Kärsivällisyyttä ja uskoa tulevaisuuteen tarvitaan myös silloin, kun koiralle tai itselle tulee joku vamma.

Huumori. Vaikka kuinka tekisi vuosikausia työtä unelmansa eteen, voi käydä niin, ettei sitä koskaan saavuta. Siksi matkasta on hyvä tehdä mukava. Huumorin ja hauskanpidon avulla jaksaa silloinkin kun ei muuten jaksaisi. Mukavan matkan jälkeen ei niin harmita, vaikka päämäärä jäisikin saavuttamatta.