Loppuviikon reenien tiivistelmää. Miilu+ Eppu keskiviikkona ja perjantaina perus sisätreenailua ja metsässä rämpimistä. Torstaina oli Miilun koulu jossa teemana luopuminen jossa haettiin liikettä taaksepäin, hampaiden tsekkausta, nätisti remmissä kävelyä ja häiriökävelyssä oli vieras koira jonka kävellessä eessun taassun palkattiin oman koiran paikoillaan pysymisessä ja kontaktista ja lopuksi leikkihetki muiden pennejen kanssa :).

Lauantaina oli Epulla valmennusryhmän ohjattujen treenien eka kerta, mie oon niiin odottanut innolla näitä treenejä ja meillä on niin mahtava onni saada nämä kouluttajat meitä ohjaamaan. Tän kerran teemana oli teoriaa alkuun ja sitten pysäytykset luoksetuloissa sekä liikkeestä seisominen. Epun kanssa palataan seisomaan pysäytyksessä ihan alkuun eli siihen että seisoo paikoillaan jalat liikkumatta ja ajetaan sitä sisään ja sitten siitä eteenpäin. Luoksetulossa pitää ruveta takapalkan käyttöä muuttamaan esim piiloon, avustaja käy viemässä tai heittää jne kun nyt tekee hyvin takapalkalla stopin mutta ilman sitten valuu.Mulla vois olla myös napakampi stoppauskäsky ja nyt Eppu teki luoksetulot vasta tokalla käskyllä joten se kuntoon kans. Luoksetuloleikkiä ja puunkiertoja jatketaan. 

Sain myös hyviä vinkkejä Epun vinkumiseen ja levottomuuteen: treenin syklin opettelu (=viritys, työ,palkkaus,rauhoittuminen) ja huolellinen virittely (kerron mitä tehdään seuraavaksi) ja se että Eppu ei odottele miun sivulla piippaamassa vaan syrjemmällä josta kutsun/vapautan vasta kun rauhoittunut/luopunut. Syklin opetus voi auttaa jo paljon, koska silloin Epulle tulisi selkeäksi se että milloin tehdään ja milloin ei, kun nyt tuntuu olevan epävarma ja vinkuu vaan lisää tekemistä kun tulee breikki. Omaa mokaa, yksin treenatessa on tullut paukutettua treeni vain läpi ja sit kotiin tai koiran vaihto.
Teoria-osuudessa myös tuli paljon hyviä asioita. Etenkin treenien huolellinen suunnittelun tärkeys nousi esiin ja myös se, että ei ole kovin hyvä treenata niin paljon yksin, nämä mulla ainakin sellaiset ongelmakohdat etenkin tuo yksinään treenaus. Toki kun pentua opettaa ja esim. liikekohtaisia teknisiä asioita niin yksin puuhaillaan mutta sitten lisäksi pitäis olla paljon sitä että on kimppareenejä. Tuolloin tulisi liikkuroinnin ja avustajan käytön lisäksi tulisi treenin sykliä opeteltua mikä olisi tärkeää. Tuon treenin syklin lisäksi tuli todettua että mun treenit on olleet liian pitkiä kerrallaan, ja johtuu juuri tuosta syklin puutteesta joten tähän tulee muutos nyt ja lisäksi joka koira saa treenivihkot johon oikeasti alan suunnittelee treenit etukäteen.
Eli nyt miulle tämmöistä      heh ;)
Sunnuntaina sitten treenattiin Miilun ja Epun kanssa seisomisen alkeita :)