eilen tendingien harkkakisakurssilla.
Makuut ja istuminen erittäin hyvät, vaikka erittäin märkä nurtsi.Otin seuruun: alku pientä pälyilyä sitten meni hienosti. Ajoittain törmösin vasemmalle kääntyessä Kerttuun. Pekka teki ekstra-häiriöitä kävelemällä meidän ohitse ja läheltä ja samalla käskyttäen sekä seuruutti meidät ihan itseensä kiinni. Virveltä sain kommenttia, että koiralla on hyvä seuruu, paikka ja kontakti. Välillä tosin kontakti putoaa mutta kokonaisuus on todella hyvä. Etenkin juoksu ja hidas seuruu olivat olleet hyvät.Minä sain noottia epäselvistä käännöksistä, täyskäännöksistä sekä pitkällä suoralla oli kävellyt Kerttuun päin.
Luoksetulo: Eka läpijuoksu, otin Pekan häiriöksi lähtemään samaan aikaan Kerttua vastaan kun kutsun luokse, meni hyvin.Sit pysäytyksillä olin myöhässä sekä Kertun pysäytykset meni pitkiksi. Virveltä neuvoksi tähän että läpijuoksujen lisäksi ottaisin pysäytyksiä heti liikkeelle lähdettyä ja sit eri kohdissa jotta siitä tulis ikäänkuin leikki Kertulle.
Ruutu: tänään ihan hukassa, oli pieni oja ennen ruutua joka hämäsi. Lopulta yksi läpijuoksu sinne.
Virveltä vinkkejä: PK-maisia eteenlähetys juoksua, jotta ei usko loppuisi kesken matkan jos ei näe törppöjä vaan juoksisi vaan sitkeesti kunnes toisin sanotaan. Sit läheltä myös ja eri kulmista.
Tunnari
: katastrofi. Iso ympyrä ja maisteli varmaan kaikkia, toi lopuksi oman kuitenkin....
Virveltä vinkkejä: Eri kokoisia ympyröitä, eri matkoja, toistoja jotta saa varmuutta. eri pituisia matkoja.
Sit kun käännän selkäni tunnaria viedessä niin se kannattais tehdä koiran kautta kääntyen eikä selkää kääntää koiralle, kerttu kääntyi mukana ja sit toisekseen näkee koko ajan mitä koira tekee.

Sit perään yksäri Riitan kanssa, otettiin ruutua. Nyt hienosti ruutuun meno.Riitta ehdotti että sen sijaan että huudan 'seiso, hyvä' huutaisin vaan seiso ja samantein pallo lentää. Aika järkeenkäypää ;) Loppuosa ruudusta kunnossa, toistaiseksi.
Sit katsottiin seuruu, sovittiin että keskityn vaan itseeni ja rentouteen ja Riitta sit kertoo jos koira ei tuu hyvin. Ja voi taivas miten hyvä seuruu!! Näin vähän silmäkunnasta ja K tuli upeesti juuri oikein. Käännöksissä en törmännyt koiraan ja kävelin suoraan ja kaikinpuoli hyvä minunkin osalta.Palkkasin aina vähä eleisesti kun Riitta sanoi. Riitta kehui kovasti ja sanoi että on mennyt hurjasti eteenpäin seuruu meillä. Nyt vaan luottamaan koiraan ja itseensä ja toimimaan näin :).
Sit katsottiin tunnaria, jossa meni ja otti oman ja jäi jauhamaan paikoilleen sitä. Sit tehtiin niin että saatais motivaatiota palautukseen, menis nopeeta ja ottas oman ja tois heti sen mulle, niin että laitoin ruokakippoon vähän nameja ja kun otti oman niin sanoin 'jooo!' ja laskin ruokakupin maahan. Tällä saatiin nopeutta palautukseen, tosin Riitta sanoi ettei kannata montaa kertaa tätä tehdä jotta ei sit tule hötkyilyä nenätyöskentelyyn.